Biggenvoer

Naast een compleet assortiment biggenvoer leveren wij advies en ondersteuning aan varkenshouders. Zo geeft u uw biggen de best mogelijke start. Omdat de verschillende levensfases van biggen elkaar snel opvolgen is het van cruciaal belang om het juiste biggenvoer in te zetten in de juiste fase. Er zijn drie levensfases te onderscheiden: de kraamstalfase, speenfase en opfokfase. Iedere fase vraagt om een eigen management en bijpassend biggenvoer. Gunnewick Mengvoeders levert een compleet assortiment biggenvoer.

Omdat we onze biggenvoeders in een speciaal ingerichte fabriek maken kunnen we extra letten op kwaliteit van de grondstoffen en in huis halen wat voor de big echt belangrijk is. Biggen zijn eigenlijk nog baby’s en zo moet je ze met voeding ook benaderen.

Lees verder over het juiste biggenvoer in de verschillende levensfases. Of bestel direct uw biggenvoer.
 

Biggenmelk en prestarter in de kraamstal

In de kraamstal legt u de basis voor een gezonde en goed presterende big. Biest vormt in deze periode de basis van een goede opstart. Voor de opname van antistoffen is het cruciaal dat de big in de eerste 24 uur na de geboorte zoveel mogelijk biest opneemt. Het toenemend aantal geboren biggen per worp is hierbij een uitdaging, want de hoeveelheid biest die een zeug produceert is niet afhankelijk van de toomgrootte. Dat wil zeggen dat een zeug niet méér biest produceert als er meer biggen geboren worden. Het is daarom steeds belangrijker om uw biggen bij te voeren zodat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen en al beginnen met zetmeelvertering.

Dit begint met biggenmelk. Bij Gunnewick Mengvoeders hebben wij een ruim assortiment aan biggenmelk die vanaf dag 2 ingezet kan worden. Afhankelijk van de fase en uw doelstellingen helpen we u met het kiezen van de juiste producten en strategie.

Bekijk ons assortiment biggenmelk of plaats direct uw bestelling.


Biggenvoer in de speenfase

Een gevoelige levensfase van een big is de speenfase. In deze periode verandert niet alleen de omgeving van de big, maar ook het voer. De overgang van zeugenmelk naar vast biggenvoer is een van de factoren die stress op kan leveren. Voor een optimale groei en goede energieopname is het van belang dat u zich al in de kraamstal voorbereidt op de speenfase.

Een goede voeropname zorgt er immers voor dat darmschade wordt voorkomen. Met goed ontwikkelde darmvlokken maximaliseert u de opname van voedingsstoffen in het darmstelsel. Ook kunnen bacteriën niet of moeilijker in het lichaam komen. Door het combineren van ontsloten producten, goed verteerbare eiwitten, suikers en vetten wordt de energievoorziening op peil gehouden. Dit zorgt voor een probleemloze start in de opfok en tijdens de speenfase.
 

Optimale groei in de opfokfase

Na de goede start is het van belang om in de verdere opfok een goede dagelijkse groei en een lage uitval te hebben. Door een goed uitgebalanceerd biggenvoer met de juiste hoeveelheid aminozuren en energie bereikt u optimale groei. Met de combinatie van functionele ruwe celstof en veel granen kunnen wij de darmgezondheid van de biggen op een hoog niveau houden. Het resultaat: Een gezonde big met lage voerkosten.
 

Biggenvoer van Gunnewick Mengvoeders

Bij Gunnewick Mengvoeders kunt u terecht voor de juiste biggenmelk, prestarter en effectief biggenvoer voor de verschillende groeifases van uw biggen. De speerpunten van ons biggenvoer concept zijn een goede darmgezondheid en een goede prestatie van uw biggen. Met onze kwalitatief goede en stabiele grondstoffen, beheersing van het productieproces en effectieve recepten staan wij varkenshouders al generaties lang bij. We zien bij onze klanten dan ook gezonde groei met voorspelbare resultaten.

Direct biggenvoer bestellen kan hier. Neem bij vragen of voor advies contact op met onze specialisten in de varkenshouderij.
Biggenvoer voor gezonde en sterke biggen bij Gunnewick Mengvoeders

biggenvoer voor de kraamstal, speenfase en opfokfase ter ondersteuning van groei en gezondheid van biggen