Klaar voor de zomer?

De eerste zomerse dagen hebben we alweer gehad. In de nachten koelt het alleen nog flink af, en ondertussen staan we te springen om een buitje regen.

Voordat de zomer echt begint en de temperaturen ook...

Efficiënte eiwitbenutting

De voorgestelde stikstofmaatregel, maar ook de huidige bemestingsmaatregelen vragen om een goede afstemming van het rantsoen op de behoeften van de koe. Om zodoende zo efficiënt mogelijk met eiwit om te...

Hittestress in droogstand

De afgelopen jaren hebben we meer dan anders te maken gehad met hittestress, en komend jaar is de kans groot dat we ook weer met lange warme periodes te maken krijgen.
Maar wanneer ervaart een koe nou...

Onwerkbare stikstofmaatregel rundveevoeders

Vorige week heeft belangenvereniging Nevedi namens de gehele diervoederindustrie een brief verzonden aan de vaste Tweede Kamercommissie LNV. Wij zijn tegen de voermatregel die dit jaar vanaf september 2020...

Vanggewas en kali voorziening snijmais

Een bewuste keuze


Vanggewas

Sinds 2019 bent u als teler van snijmais op zandgrond verplicht om voor 1 oktober een vanggewas te zaaien. Hierin zijn verschillende mogelijkheden:
  1. Zaaien van een...

koeling varkensstallen

De R is weer uit maand, dit betekent dat er gemiddeld warmer weer in aantocht is. We hebben nu 2 jaren achter de rug die extreem hoge tempraturen met zich mee brachten.
Omdat deze temperaturen dit jaar...


Archief bekijken >>>