Voeders voor zeugen

Als varkenshouder wilt u veerkrachtige en topfitte zeugen die maximaal renderen. Dat begrijpen wij bij Gunnewick Mengvoeders als geen ander. De huidige zeug is steeds vleesrijker geworden en krijgt veel levend geboren biggen. Er wordt veel van de zeugen verwacht en daarom is het belangrijk dat zij in topconditie zijn. Effectief zeugenvoer speelt hierin een grote rol. Bij Gunnewick Mengvoeders hebben wij daarom speciale zeugenvoeders ontwikkeld die het beste in de zeug naar boven haalt in de verschillende levensfases.

Zo bestaat ons assortiment zeugenvoer uit speciale voeders voor de opfok, dracht, lactactie en flush fases. Lees verder voor meer informatie over ons aanbod of bestel hier direct uw zeugenvoer.
 

Drachtvoeder

Onze drachtvoeders zorgen ervoor dat zeugen zich prettig voelen en biggen een goede ontwikkeling doormaken zodat ze vitaal geboren worden. We maken ons zeugenvoer zodanig dat ze passen bij uw unieke bedrijfssituatie en bij de behoefte van de zeug. We hebben extra aandacht voor been- en klauwgezondheid en zorgen ervoor dat uw zeugen na de kraamstal periode weer snel in top conditie zijn.

Vooral wanneer de mogelijkheid er is om in twee fasen te voeren tijdens de dracht, bestaat de mogelijkheid voor verschillende voerstrategieën. Zo verdienen eersteworpszeugen en zeugen aan het eind van de dracht extra aandacht. Een goede skeletopbouw en ontwikkeling van het uier zijn bij de eersteworpszeugen extra van belang, omdat ze nog in de groei zitten. Door bij meerdere worpszeugen een tweede fase drachtvoer in te zetten worden de biggen extra vitaal geboren. Dit luxere drachtvoer bevat speciale ingrediënten die via de zeug aan de biggen gegeven wordt, wat resulteert in duidelijk sterkere biggen. Daardoor zal een goede opstart van zeug en big in de kraamstal vlot verlopen.

Heeft u vragen over ons zeugenvoer in de drachtfase? Neem contact op met onze specialist of bestel hier direct uw diervoeders.


Lactactievoeder

De lactovoeders van Gunnewick Mengvoeders zijn smakelijk, rijk aan goede en gezonde ingrediënten zodat de zeugen na het werpen vlot opstarten met veel goede melk voor de biggen.
Doordat de zeugen goed voer opnemen in de kraamstal blijven ze in de juiste conditie, wat belangrijk is voor de volgende worp. We zien op meerdere bedrijven dat al 3 of zelfs 4 keer per dag gevoerd wordt om extra voeropname te realiseren. Dit zorgt voor extra melk voor de biggen voorkomt conditieverlies bij de zeug.

Benieuwd wat onze lactactievoeders voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met onze specialist in de varkenshouderij. Of plaats hier uw bestelling.

Flush

Ons zeugenbronst voer is ontwikkeld om in de dekstal te voeren. Dit type zeugenvoer stimuleert de berigheid en de ontwikkeling van goede eicellen. Het zeugenbronst voer zit hoog in vitamines en spoorelementen. Tevens is er echte suiker toegevoegd, wat resulteert in een mooi grote toom uniforme biggen.

Vraag meer informatie over ons zeugenbronst voer of bestel direct.
 

Geltenopfok

Om goede technische resultaten te halen is een goede opfokzeug van cruciaal belang. We willen immers dat zij veel gezonde biggen voortbrengt en een lange levensduur heeft.
In onze opfokvoeders maken wij gebruik van hoogwaardige grondstoffen, hoge vitaminering en opneembare mineralen voor ontwikkeling van onder andere skelet en uier.

Benieuwd naar ons zeugenvoer voor de geltenopfok? Neem contact op met onze adviseurs of bestel hier uw voeders.


Effectieve voerstrategie

Gunnewick Mengvoeders maakt voor elke situatie passend zeugenvoer. Onze specialisten in de varkenshouderij denken graag met uw mee over de strategie en voerschema’s die het best bij uw situatie passen. Geen enkel bedrijf is immers hetzelfde en daarom leveren wij zeugenvoer en advies op maat.