Melkveevoeding

Alleen met perfect uitgebalanceerde voeding bereikt u de beste resultaten met uw melkvee. Voor een koe is het immers topsport om optimaal te produceren, een goede conditie te handhaven én tijdig drachtig te worden.
Gunnewick Mengvoeders helpt melkveehouders in het behalen van topprestaties. Ons assortiment melkvee voeding en onze begeleiding zijn volledig hierop afgestemd.

Omdat geen enkel melkveebedrijf hetzelfde is leveren wij maatwerk. Het voeren van melkvee kan immers op veel verschillende manieren. Bij Gunnewick Mengvoeders hebben wij ervaring met alle soorten voermethodes, leveren we een ruim aanbod aan melkvee voeding en kunnen we vanuit elk uitgangspunt en ruwvoerpositie de best passende voeding leveren.

Wij lopen voorop als het gaat om ontwikkelingen in de melkveesector. Daarom breiden wij ons assortiment aan melkveevoeders regelmatig uit. Uiteraard hoort hierbij ook advies aan onze klanten hoe om te gaan met nieuwe ontwikkelingen en wetgeving. Onze melkvee adviseurs beschikken over ruime en actuele vakkennis.
 

Krachtvoer, méér dan een brok

Onze complete en smaakvolle melkveevoeders, rijk aan de juiste verhouding vitaminen en mineralen, leveren we in brokvorm. Als aanvulling hierop leveren wij ook:
  • losse grondstoffen
  • grondstoffenmengsels
  • geplette voeders
  • losse mineralen
  • vitaminenmengsels
Het samenstellen van het optimale rantsoen doen wij op basis van rantsoenberekening. Zo bent u ervan verzekerd dat uw melkvee de juiste voeding krijgt, in de ideale verhouding. Overmaat en tekorten worden hierbij vermeden.  

Bestel melkvee voeding direct hier of lees verder voor meer informatie over ons assortiment:  
 

Meer melk produceren

Het voeren van de juiste voeding begint al in de droogstand. Daar wordt immers de basis gelegd voor de volgende lactatie. In ons assortiment hebben wij daarom PRELAC-G brok ontwikkeld. Dit is een zeer smakelijke transitiebrok.
Uit de praktijk blijkt dat het bijvoeren van onze PRELAC-G daarvan gedurende de laatste 14 dagen van de droogstand de beste basis legt voor een goede volgende lactatie.

Voor de droogstaande koeien berekenen we een apart rantsoen. Met meerdere aandachtspunten in onder andere de voeding en transitiemanagement wordt zo de beste droogstand en voorbereiding voor de volgende lactatie behaald.

De optimale mix van vitaminen en mineralen

Voor de aanvulling op het rantsoen gebruiken wij mineralen en vitaminen. Deze worden in de juiste verhouding toegevoegd aan grondstoffenmengsels. Behalve met de voedertechniek houden wij uiteraard ook rekening met de omgeving en wetgever.
Losse mineralen en mineralen- en vitaminemengsels zijn uiteraard ook verkrijgbaar, zoals poeder, granulaat, mineralenemmers en likstenen.

Biotine in melkvee voeding

Een van de vitaminen die wij verwerken in onze premixen is biotine. Dit optimaliseert de klauwgezondheid en de productie. Biotine is een B-Vitamine, en heeft 2 belangrijke functies in de koe.
  • Biotine vormt een onderdeel van veel enzymen in het lichaam. Dit heeft onder andere effect op de propionzuur benutting. Een betere benutting verbetert de energievoorziening, en stimuleert daarmee de melkproductie.
  • Biotine is belangrijk voor de groei en het herstel van de klauwhoorn en heeft op deze manier een belangrijk effect op de klauwgezondheid.
Bestel hier direct melkvee voeding. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een van onze rundvee specialisten.
Kwalitatieve en smakelijke voeding voor uw melkvee bestelt u bij Gunnewick Mengvoeders in Vragender