Jongvee voeding

Het jongvee is de basis van een top melkveestapel!

Bij Gunnewick Mengvoeders voorzien we u van de juiste voeding waarmee u uw jongvee een vliegende start geeft. De basis voor een optimaal functionerende melkveestapel begint immers bij de jongvee opfok. Om dit te doen slagen is voeding nodig die een optimale groei en gezondheid van uw jongvee ondersteunt.

Met ons speciaal samengestelde assortiment aan kalvermerk, ruw- en krachtvoeders kunnen we de jongvee opfok op uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten ondersteunen u op weg naar de beste resultaten en adviseren u graag over de juiste voeding en huisvesting in de verschillende levensfases van uw jongvee.

Klik hier om direct jongvee voeding te bestellen of lees verder over ons uitgebreide assortiment.
 

Kalvermelken

Na de biestperiode focussen we ons op een optimale groei, ontwikkeling en weerstandsopbouw van de kalveren.
Hiervoor hebben we een aanbod van verschillende kalvermelkproducten van Denkamilk. Voor de productie van deze melk worden uitsluitend de allerbeste grondstoffen gebruikt. Daarnaast wordt er met veel zorg gekeken naar de smaak, oplosbaarheid en geschiktheid voor drinkautomaten.

Alle kalvermelken die wij van Denkamilk aanbieden bevatten uitsluitend hoogwaardige zuiveleiwitten.
 • Denkamilk Royal 50
  De Royal 50 heeft als basis 50% magere melkpoeder met toevoegingen van etherische oliën, omega 3 en 6 vetzuren, pre- en probiotica en Progres®. Deze melk is zeer geschikt voor veehouders die een snelle beginontwikkeling en goed bevleesde kalveren wensen. Klik hier voor meer informatie.
   
 • Denkamilk Topstart
  De Topstart staat voor veiligheid en is allround toepasbaar. Dankzij de hoogwaardige en licht verteerbare zuiveleiwitten wordt het kalf ondersteund in de vertering om een gezonde en stabiele darmflora te realiseren. De opname van ruw- en krachtvoer verloopt met Topstart vanaf de start van de melkperiode super. Daarnaast bevat de kalvermelk zuren, pre- en probiotica en etherische oliën.

  Deze melk is zeer geschikt voor veehouders die een stabiel en veilig product wensen. Klik hier voor meer informatie.
   
 • Denkamilk Perfect
  Met Perfect kan een uitzonderlijk hoge jeugdgroei gerealiseerd worden, door de hoogwaardige zuiveleiwitten, en hoog eiwit- en vetgehalte. Wat de melk uniek maakt, is dat het deze hoge gehalten de ruw- en krachtvoeropname tijdens de gehele melkperiode niet in de weg staat. Daarnaast is de Perfect super smakelijk, gemakkelijk in gebruik en lost het snel op, zelfs in koud water!

  Mede door de goede oplosbaarheid, ook in koud water, maakt het de Perfect een uitermate geschikt product voor onbeperkte jongvee voeding.

  Een uitgebreid veiligheidspakket, met natuurlijke oregano, citroenzuur en extra kokosolie, biedt extra ondersteuning aan de vertering en gezondheid van het kalf. Daarnaast is Perfect uitgerust met extra vitamines, mineralen en spoorelementen.
  Klik hier voor meer informatie.
   
Toepassing: Klik hier voor onze voerkaart.

Ruw- en krachtvoeders

Tijdens de melkperiode is de kalvermelk de belangrijkste voedingsbron voor het jongvee.
Echter is ruw- en krachtvoer opname minstens net zo belangrijk. Door vroeg te beginnen met een geschikte ruw- en krachtvoeder wordt er optimaal ingezet op pensontwikkeling. Dit zorgt niet alleen tijdens de melkperiode voor een hogere groei, maar vooral ook na het speenmoment.

We bieden de volgende krachtvoeders of complete voeders aan:
 • Kalvervlok- pensstart
  De kalvervlok- pensstart is een muesli die helpt bij de gewenning aan krachtvoer. Bij een goede opname van muesli kan er overgestapt worden naar een krachtvoerbrok zoals bijvoorbeeld Kalverbrok Vitaal.
   
 • Babykalverkorrel
  Dit is een rijke en kleine krachtvoeder. Ter stimulering van de krachtvoeropname hebben wij bij het gebruik van kleine smakelijke korrels de beste ervaring. Voer naast de brok altijd een structuurbron (gehakseld stro, lucerne baaltjes of kwalitatief goed hooi) om zo in de structuurbehoefte van het jongvee te voorzien.
  Door de rijke en geconcentreerde samenstelling is deze brok geschikt te voeren tot 4 weken.
   
 • Kalverbrok Vitaal
  De kalverbrok Vitaal is een zeer smakelijke brok die geschikt is als voeding tijdens de gehele jongvee opfok. Voer als aanvulling op de brok altijd een structuurbron (gehakseld stro, lucerne baaltjes of kwalitatief goed hooi) om zo in de structuurbehoefte van het jongvee te voorzien.
   
 • Kalverruwvoerbrok
  De Kalverruwvoerbrok is een volledige brok, waar ook een hoog aandeel vezels aan toegevoegd zijn. Hierdoor is de brok rustig en goed verteerbaar. Zorg altijd voor een goede structuurbron om de structuurbehoefte van het kalf te kunnen vervullen.
   
 • Kalver Compleet Mix
  Ons nieuwste product in dit assortiment is de Kalver Compleet Mix. Een hoogwaardige mix van onder andere brok, maisvlokken, gesneden stro en luzerne. De mix heeft een uitnodigende geur en is een erg smakelijke voeding voor het jongvee.

  De Kalver Compleet Mix is de gehele melkperiode te voeren, en wordt geleverd in kleine gevacumeerde 20 kg baaltjes. Dit houdt het product vers en is makkelijk in gebruik.
​Meer weten? Lees ons artikel over pensontwikkeling

Vragen over jongvee voeding? Neem dan direct contact op met Jongvee en Transitie specialist Emmy Heilersig via +31(0) 6 83 67 89 11. 

Gezondheid ondersteuning

Jonge kalveren zijn gevoelig en verdienen daarom extra zorg. De Denkacare productlijn van Denkavit is speciaal ontwikkeld met ondersteunende producten voor kalveren die wat extra’s kunnen gebruiken.

Deze producten zijn onder andere:
 • Vitalfort
 • Vitallin
 • Vitalair
 • Vitalcure
 • Vitaladd
 • Dosto Caps
Lees hier meer over de DenkaCare productlijn

Bestel jongvee voeding direct hier of neem bij vragen contact op met onze Jongvee en Transitie specialist Emmy Heilersig, T: 06 83 67 89 11. 
Een uitgebreid assortiment aan voeding voor jongvee vindt u bij Gunnewick Mengvoeders in Vragender

Kwalitatieve jongvee voeding bestelt u direct bij de experts van Gunnewick Mengvoeders

Jongvee voeding nodig? Met de jongvee voeders van Gunnewick Mengvoeders geeft u uw kalveren een goede start

Bij goede jongvee voeding hoort melk van Denkamilk en ruw- en krachtvoer