Actualiteiten

VitalAir tegen luchtwegproblemen


Het vochtige weer deze winter verhoogt het risico op luchtwegproblemen. In meerdere artikelen hebben we al tips gegeven om deze luchtwegproblemen te voorkomen door het verlagen van de infectiedruk, het klimaat en ventilatie in de stal en het opbouwen van een goede afweer door een juist biestmanagement*.
 

Verhoogde energiebehoefte

Onder de 10⁰C hebben de kalveren meer energie nodig, om niet alleen de groei te behouden, maar ook om hunzelf warm te kunnen houden. Hiervoor kan een kalverdekje ze goed ondersteunen. Onder het dekje gaat weinig warmte verloren, waardoor het kalf de energie maximaal kan omzetten in groei!
 

VitalAir

Mochten gedane maatregelen toch nog leiden tot luchtwegproblemen, is het van groot belang om zo vroeg mogelijk in te grijpen bij beginnende luchtwegproblemen. Op deze manier kan schade aan de longen beperkt blijven, waardoor de groei ook op latere leeftijd goed door blijft gaan.

Denkavit VitalAir is een natuurlijk product ter ondersteuning van de luchtwegen. Het is samengesteld uit etherische oliën, waarvan onder andere eucalyptus. VitalAir heeft een slijmoplossende werking. Het kalf kan hierdoor het slijm beter afvoeren, en zal vrijer kunnen ademen.

VitalAir kan worden ingezet bij beginnende luchtwegklachten, of na medicinale behandeling.
 

Neem voor vragen of advies contact op met jongvee- en transitiespecialist Emmy Heilersig (T: 06 83678911).
 
* Luchtwegproblemen deel 1, Luchtwegproblemen deel 2, behoud de groei in de herfst en winter.

22-01-2021