Actualiteiten

Samenwerking Quality Calf en Gunnewick Mengvoeders


Graag informeren wij jullie over een strategische samenwerking tussen Quality Calf en Gunnewick Mengvoeders die per november 2022 zal starten. Door onze krachten te bundelen kunnen we met alle aspecten van de jongveeopfok rekening houden, van droogstand tot aan de afkalvende vaarzen. Een ultieme krachtenbundeling die voor jou als klant én voor ons tot een verbetering zal leiden!
 

Strategische samenwerking

Voor zowel Gunnewick Mengvoeders als Quality Calf is het een grote drijfveer om kalveren te laten opgroeien tot gezonde, goed presterende melkkoeien die meerdere lactaties mee kunnen. Het bundelen van onze krachten en expertises draagt direct bij aan het realiseren van die gezamenlijke missie.
De fase tussen het droogzetten tot de afkalvende vaars ongeveer 2 jaar later, vraagt om expertise op meerdere gebieden. Toch bleef een samenwerking tot voor kort vaak uit. Met onze samenwerking brengen wij daar verandering in. We vullen elkaar aan en benutten elkaars expertise om de ontwikkeling van het dier, de melkveehouder én het bedrijf naar een hoger niveau te kunnen tillen.
 

Gunnewick Mengvoeders: familiebedrijf met meer dan 150 jaar ervaring in diervoederproductie

Gunnewick Mengvoeders ervaart bij melkveebedrijven een steeds grotere behoefte aan extra aandacht voor de kalveren. De expertise bij Gunnewick zit vooral bij rantsoenen voor droogstaande en lacterende koeien en bij het oudere opgroeiende jongvee. Ze hebben al meer dan 150 jaar ervaring in de productie van diervoeders. De kwaliteit, flexibiliteit en de betrokkenheid bij de klant en zijn of haar dieren leidt nog altijd tot groei in het klantenbestand. Door nu samen te gaan werken met Quality Calf, bieden zij hun klanten de mogelijkheid om extra aandacht te vestigen op de kalveropfok.
 

Quality Calf: coaching en begeleiding in de kalveropfok, voor melkveehouders met ambitie

Quality Calf is opgericht in 2016 door Jurgen Verheijen. Inmiddels bestaat het team uit vijf gemotiveerde kalveropfokspecialisten met passie voor het vak. Melkveehouders in allerlei delen van Nederland voorzien zij van begeleiding en advies op maat – én van hoogwaardige (private label) producten voor voeding, melkverstrekking, huisvesting en meer. Alles staat daarbij in het teken van een duurzame, hoogwaardige, kwalitatieve kalveropfok.
Het team van Quality Calf is van mening dat alleen een sterke basis kan leiden tot een efficiënte, plezierige en rendabele jongveeopfok. Door middel van coaching en begeleiding van melkveehouders met ambitie tillen zij de kalveropfok naar een hoger niveau – én zorgen ze ervoor dat dat niveau behouden blijft. “Wij zien de melkveehouders die wij begeleiden letterlijk groeien. Dat geeft ons veel energie én motiveert ons om nog veel meer melkveehouders kennis te laten maken met onze visie,” aldus Jurgen.
 

Partnership met Denkavit

Gunnewick én Quality Calf werken beiden al samen met Denkavit voor de productie van de hoogste kwaliteit kalvermerken. Denkavit is wereldwijd een zeer grote speler die de beschikking heeft over een groot scala aan hoogwaardige grondstoffen en unieke onderzoeksfaciliteiten met kalveren. Constante kwaliteit en de lat hoog leggen is immers wat de klanten van beide partijen aanspreekt.
 

Wat verandert er voor de klant?

Jij als melkveehouder hebt op deze manier in de toekomst te maken met slechts twee leveranciers, die elkaar zullen versterken. Beide werken wij al samen met Denkavit, waardoor we de constante kwaliteit kunnen blijven waarborgen die je van ons gewend bent.
Daarnaast wordt volop samengewerkt met dierenartsen en klimaatspecialisten om de melkveehouderij zo goed als mogelijk te begeleiden. Dit draagt bij aan het gezamenlijke doel: een toekomstbestendige veestapel met gewenste resultaten realiseren. Ook verwachten we dat we door onze krachten te bundelen voor nog meer werkvreugde kunnen zorgen voor jou als melkveehouder, omdat de lijntjes nog korter zijn en er nog meer kennis en expertise voorhanden is.
 

Specifiek assortiment voor het kalf

In samenspraak is inmiddels een specifiek assortiment gemaakt met Quality Calf producten voor kalveren met een leeftijd tot ca. 10 maanden. Deze producten zijn verkrijgbaar bij Quality Calf en via Gunnewick Mengvoeders. Een mooie start om de voordelen van deze samenwerking eens uit te proberen!


Kijk voor meer informatie, van onder andere de naastgelegen personen en hun functies, op qualitycalf.nl en Team.
 
 

Vlnr: (boven) Ronald Wolters, Marc van Uum, Jurgen Verheijen, Jasper te Winkel, Kevin Lettink, Coen Bokdam, Diana Willig, (onder) Emmy Heilersig, Iris Snippert, Annemiek Kikkert, Simon Lieftink