Actualiteiten

Even voorstellen: Simon Lieftink


Graag stellen we julie voor aan onze nieuwe Specialist Melkveehouderij: Simon Lieftink! 
Voor een aantal een bekend gezicht, en zoals hij zelf zegt: 'Terug op het honk'. 

Hallo allemaal,
Ik ben Simon Lieftink, 44 jaar, 20 jaar getrouwd met Annemarie, vader van 3 zoons van 18, 17 en 15 jaar en een dochter van 12 jaar. Samen wonen we in Dinxperlo. Mijn hobby's zijn gravel biken, mountainbiken en racefietsen. De laatste jaren heb ik 1 dag in week vrijgemaakt voor eigen activiteiten, jullie mogen denken aan jeugdwerk in Dinxperlo, begeleiding van jongeren die problemen hebben in het leven en praktisch van betonvloeren storten tot houtkap en zaagklussen en soms de thuisopvang als Anne-Marie op pad is om te werken. Dit doe ik met veel plezier om fit en fris te blijven en de passie en energie te kunnen leggen in mijn hoofdbezigheid om in de overige 4 dagen als melkveespecialist op pad te gaan! Ik vind het heel bijzonder om weer bij Gunnewick terecht te komen nadat ik er ook mijn 1e start vanuit de hogere landbouw school in Dronten heb mogen maken als buitendienst medewerker rundvee. Terug op het honk:)

Ik heb in mijn werk altijd veel plezier gehad om melkveehouderijbedrijven op een hoger plan te tillen met de veehouder en zijn gezin samen. Ik hou van mensen en koeien en geniet ervan als je straalt in je vak en als de koeien gezond en goed melken. In mijn werkzame leven heb ik verschillende uitdagingen opgepakt om breder en allround te kunnen zijn in mijn vak als melkveespecialist. Je mag denken aan stallenbouw in de België, Nederland, Duitsland en Frankrijk; Adviseurs werk in de boeken en bedrijfsoverdrachten in Gelderland; Stalnutritionist rundveevoeding in verschillende regio's van het land; en tot slot groepen boeren op locatie meenemen op excursie, training, studiegroepen (leren bij elkaar en van elkaar). Mijn uitdaging is dan om goed te kunnen sparren met de melkveehouder en goed te kunnen inleven en begrijpen wat er allemaal speelt.

Wat zie ik als een uitdaging bij jullie en waar hoop ik een bijdrage aan te kunnen gaan geven:
 1. Sparren
 2. Toekomstbestendig melkveebedrijf scheppen
 3. Meedenken en handvaten geven om goed en lekker te draaien
 4. Veranderingen die spelen op jullie bedrijf goed begeleiden, opzetten en afronden
 5. Groepsexcursies, praktijk melkvee trainingen, technische uitstapjes gaan draaien
 6. Handvaten uitwisselen om zo veel mogelijk gezonde melk uit eigen ruwvoer te halen
 7. Meedenken in een mooi stukje brok uit de regio dat lekker voor de koeien is en met vakwerk samengesteld is
 8. Meedenken in goede voerschema's en rantsoenen op het melkveebedrijf

Waar hoop ik mij bij Gunnewick mee bezig te gaan houden;
 
 1. Meewerken, meedenken en mee ontwikkelen met een leuk en gedreven rundveeteam om te  bouwen aan een eigen ‘aanpak en verhaal’ op het melkveebedrijf in de regio
 2. Het begeleiden van melkveebedrijven in de regio met de rantsoenen en voeroplossingen
 3. Meehelpen een frisse, leuke en vakkundige rundveekoers te hebben, te houden en die uitbouwen
 4. Met de rundvee collega's van elke dag een plezier te maken en leuke uitdaging te hebben 

Vanaf 1 februari hoop ik te starten en jullie spoedig te zien en te spreken op jullie melkveebedrijf.
Het lijkt mij leuk en nuttig er achter te komen wat jullie willen met jullie bedrijf en wat jullie van Gunnewick in de komende jaren verwachten. Hiermee kunnen we aan de slag om elkaar beter maken en te versterken. D'ran!

Ik ben bereikbaar via T: +31 (0)6 59 82 31 65, of simon@gunnewick.com