Actualiteiten

Graslandverzorging en onkruidbestrijding


Na weer een warme en droge zomer, lijkt het er nu op dat het weer eindelijk is omgeslagen. Dit is dus een mooi moment om nog eens door de graspercelen te lopen en het grasbestand te bekijken. De zode heeft namelijk weer een flinke tik gehad deze zomer.
 

Doorzaaien

Scheuren is niet meer mogelijk, dit heeft u misschien al wel met de meest slechte percelen gedaan. Wel is het een goed moment om de slechte plekken door te zaaien. Door de regen is de onkruiddruk op het moment wel hoog, let dus op dat er voor het doorzaaien niet te veel onkruid staat. Het beste resultaat wordt bereikt door het perceel eerst kort af te maaien/weiden, en het te wiedeggen en/of eventueel onkruidbestrijding toe te passen.
 

Onkruidbestrijding

Als er te veel onkruid (bijvoorbeeld muur) staat kunt u er voor kiezen om eerst onkruidbestrijding toe te passen. Ongeveer 10 dagen na de onkruidbestrijding kunt u dan het perceel doorzaaien zodat het nieuwe gras optimale omstandigheden heeft om te starten.

Tijdens de winterperiode heeft het gras zo de tijd om de kale plekken op te vullen zodat u volgend groeiseizoen start met een dichte zode voor een goede grasopbrengst!

 
Neem voor advies of vragen contact op met specialisten Jasper te Winkel (T: 06 12 47 29 64) of Ronald Wolters (T: 06 10 92 97 46).

30-09-20