Actualiteiten

ProRumen


ProRumen is een nieuwe generatie gist dat door een uniek hydrolyseproces wordt geproduceerd uit biergist. Dit proces breekt de gistcelwand af, waardoor de verschillende molecuulstructuren uit de hele gist beschikbaar komen. Deze structuren van de gist worden door de pensmicroben gezien als concurrentie. Dit geeft als reactie dat de fermentatiesnelheid en groei stijgt (14 % meer pensmicroben).
Meer pensmicroben zorgt voor meer propionzuur vorming. Propionzuur is melk drijvend waardoor de productie zal stijgen met gemiddeld 1,8 liter per dag.
Door een hogere pensfermentatie wordt ruw- en krachtvoer beter benut, waardoor de voereffiënctie zal toenemen.
 

Weerstandsverhogend

Naast het activeren van de microben in de pens wordt het immuunsysteem geactiveerd. Dit gebeurt in de darmen van de koe. Immuuncellen hechten zich aan de gistcellen en maken meer antistoffen aan. Hierdoor wordt de algehele weerstand verhoogt.
Het doorvoeren van ProRumen tijdens de droogstand zorgt voor een sneller en beter herstel tijdens de opstart, door de verhoogde weerstand. Daarnaast wordt ook de hoeveelheid IgG’s in de melk verhoogt, waardoor zelfs het kalf een betere start mee krijgt!

Lees hier meer over ProRumen.

Neem bij vragen of advies contact op met rundveespecialisten Jasper te Winkel (T: 06 12 47 29 64) of Ronald Wolters (T: 06 10 92 97 46),
of met transitiespecialist Emmy Heilersig (T: 06 83 67 89 11)