Actualiteiten

Hokverrijking varkensOndanks dat varkens altijd voer en water tot hun beschikking hebben kan er verveling ontstaan bij de dieren. Het aanbieden van hokverrijking aan varkens kan deze verveling tegen gaan.
Hokverrijking is dan ook wettelijk voorschreven volgens EU-regelgeving. Hierin staat niet wat voor soort hokverrijking moet worden gebruikt maar wel met welk doel: ”ongewenst gedrag en verwoningen voorkomen”.

Graag attenderen wij u er op dat er een folder beschikbaar is van de Wageningen Universiteit en Research. In deze folder staan allerlei tips over hokverrijking bij verschillende diercategorieën, deze folder kan duidelijkheid bieden omtrent het ruime begrip hokverrijking.

De basis is dat een goede hokverrijking moet voldoen aan de volgende eisen: Veilig, Eetbaar, Kauwbaar, Wroetbaar, Afbreekbaar, Vernieuwend, Bereikbaar, Beschikbaar en Schoon.
De NVWA kan ook bedrijfscontroles uitvoeren om o.a. de hokverrijking te controleren.

Gunnewick Mengvoeders heeft luzerne, koolzaadstro en verschillende zaagsel producten in het assortiment wat te gebruiken is voor hokverrijking.

Neem voor advies contact op met varkensspecialist Jasper Knoef
(06-51497609)