Meer hiPRO

hiPRO veulenmelk & S.O.S. pakket met biest

Voor veulens is het drinken van veulenmelk van levensbelang. Met name in de eerste uren na de geboorte maar ook in de maanden daarna. Bij hiPro hebben we twee producten ontwikkeld om veulens te ondersteunen in deze cruciale levensfases: hiPro veulenmelk en het hiPro S.O.S. pakket.

Bent u er reeds bekend mee, plaats dan uw bestelling. Of lees verder voor meer informatie.


Belang van biest en veulenmelk

In de eerste 24 uur na de geboorte is het drinken van voldoende biest (de eerste melk na de geboorte) van levensbelang. Het bevat namelijk een hoog gehalte aan afweerstoffen die het veulen beschermt tegen infecties en bacteriën. Alléén binnen 24 uur neemt de darmwand van het veulen de antistoffen op, daarna vrijwel niet meer.

De eerste 6 levensmaanden is het immuunsysteem van veulens vrijwel geheel afhankelijk van de antistoffen die ze uit de biest hebben opgenomen.
Veulens die niet op tijd voldoende biest drinken kunnen snel ziek raken, met name door ontstekingen.

Voor een gezonde ontwikkeling met een goed afweersysteem is het snel en voldoende drinken van goede biest dus erg belangrijk. Bekijk hieronder op welke wijze hiPRO ondersteunt:
  • hiPro S.O.S. Noodpakket voor na de geboorte

Wanneer een merrie overlijdt of er om een andere reden niet direct (voldoende) biest beschikbaar is, dan is het noodzakelijk om snel te handelen. Speciaal voor deze gevallen is het hiPro S.O.S. noodpakket ontwikkeld. Het bevat alles wat een pasgeboren veulen in de eerste 48 uur na geboorte nodig heeft:
  • 1 kg veulenmelk
  • 2 sachets colostrum
  • 1 zuigfles
  • 1 maatbeker

 

  • hiPro Veulenmelk voor de eerste levensmaanden

Ook na de eerste dagen is melk van levensbelang voor een veulen. De eerste 3 tot 4 maanden zijn veulens namelijk volledig afhankelijk van een dieet op basis van melk. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde groei en ontwikkeling.
Idealiter komt de veulenmelk van de merrie. Dat is echter niet altijd mogelijk. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin een extra melkgift nodig is.
Zo kan het gebeuren dat een merrie te weinig melk produceert of ze een veulen niet toestaat om (genoeg) te drinken. Ook kan een merrie overlijden waardoor het veulen wees wordt.

hiPro veulenmelk is speciaal ontwikkeld om veulens in deze situaties in hun behoeften te voorzien. Dit product is een heel goed alternatief en/of aanvulling indien natuurlijke veulenmelk niet (voldoende) beschikbaar is.

Het is leverbaar in zakken van 10kg in iedere gewenste hoeveelheid.

Bestel hier direct hiPro veulenmelk of neem contact op indien u vragen heeft over veulenmelk.