Paardenvoer

Verschillende soorten paardenvoer


Het geven van de juiste soorten en hoeveelheden paardenvoer draagt in belangrijke mate bij aan de gezondheid van een paard.
Een groot deel van de energie haalt een paard of pony uit ruwvoer, oftewel gras en/of hooi. Daarnaast kunt u, op basis van de behoefte van uw paard, het rantsoen aanvullen met krachtvoer, muesli en supplementen. Welke soorten paardenvoer u kiest is afhankelijk van het bewegingspatroon, de leeftijd, ras en grootte van uw paard of pony.

Bij hiPRO hebben we een ruim en specialistisch assortiment van verschillende soorten paardenvoeders:


Onderhoud en (top)sportvoeders:

Onderstaande voeders zijn geschikt voor actieve paarden. Afhankelijk van de mate van beweging en uw doelstellingen kunt u kiezen uit onze verschillende soorten paardenvoer voor (top)sport:
Compleet aanvullend krachtvoer voor onderhoud en sport. Ruime dosering vitaminen en mineralen, tevens makkelijk opneembaar.
Aanvullend krachtvoer geschikt voor arbeid, training en sport. Bevat een hogere dosering (1,5x) vitaminen, mineralen en sporenelementen dan de Basic Sport.
Dit krachtvoer wordt vooral ingezet in de (top)sport en bevat 2x zoveel vitaminen, mineralen en sporenelementen dan de Basic Sport.
Energierijk sportvoer zonder haver maar met extra biotine en een matig ruw eiwit gehalte.


Voeders voor merries en veulens:

De voeding van een drachtige merrie is van groot belang voor haar eigen gezondheid, prestaties en levensverwachting, maar des te meer voor het veulen. Het optimaal voeren van een merrie zorgt voor goede biestkwaliteit, wat het veulen de juiste opstart geeft.
Allesomvattende voeder speciaal voor dragende en lacterende merries. Het biedt uw merrie optimale ondersteuning tijdens de dracht en na de geboorte van het veulen. Zie ook verderop deze pagina voor de Friesche merriebrok.
Licht verteerbare en smaakvolle voeder voor een natuurlijke en gezonde ontwikkeling van het jonge veulen, vanaf 4 weken oud.

 

Voeders voor een betere conditie

Kan uw paard een extra zetje gebruiken of heeft u een (ouder) paard met verzuringsproblemen, bekijk dan onderstaande specialistische voeders:
Is de conditiescore van uw paard niet naar behoren, kies dan voor deze energie booster met veel zetmeel en weinig suiker.
Een bijzondere voeder voor met name oudere paarden.  Zeer laag aandeel koolhydraten, maar een relatief hoog aandeel plantaardige oliën en vetten. 

 

Paardenvoer gebaseerd op ras

Smaakvoorkeuren en voedingsbehoeften kunnen per ras sterk verschillen. Door te kiezen voor de juiste soorten paardenvoer draagt u bij aan een goede gezondheid, sterke hoeven en een glanzende vacht.
Een complete brok die ontwikkeld is om uw Tinker in topconditie te houden.
Deze voeder is speciaal afgestemd op de behoefte van het Friesche ras.
Naast onze algemene merriebrok hebben we speciaal voor Friesche merries een eigen voeder ontwikkeld die nauw aansluit bij de behoeften en uitdagingen tijdens de dracht. 

 

Kiezen van de juiste soorten paardenvoer

Zoals u heeft kunnen lezen komen paardenvoeders in allerlei soorten en maten, gebaseerd op ras, levenfase en mate van activiteit.
Het kan lastig zijn hierin een keuze te maken. We helpen u daarom graag met gepast advies. Ook kunnen we een maatwerkvoeder leveren, dus schroom niet om specifieke voederwensen aan ons door te geven. Onze specialisten hebben een brede kennis van paardenvoer en staan u graag bij.

Bekijk het overzicht paardenvoeders of bestel direct uw paardenvoer.