Paardenvoer

hiPRO Merriebrok

De hiPRO Merriebrok is een allesomvattende voeder voor dragende en lacterende merries. Met deze unieke krachtvoeder ondersteunt u uw merrie en (ongeboren) veulen tijdens de dracht en in de eerste maanden na de geboorte.

Bent u reeds bekend met onze hiPRO merriebrok? Plaats dan hier uw bestelling of lees verder voor meer informatie.

Ondersteuning in cruciale periode

De draagtijd van een merrie duurt gemiddeld 330 tot 345 dagen, ofwel 11 maanden en meerdere dagen. In de eerste 7 maanden van de dracht groeit het veulen langzaam en is het nog erg klein, waardoor het normale rantsoen van ruwvoer vaak volstaat.
Vanaf de 8e maand verandert dit echter. In de laatste maanden van de dracht groeit het veulen namelijk enorm en bereidt de merrie zich voor op de lactatieperiode.
Dit gaat gepaard met een veranderende voederbehoefte. Overstappen op een merrievoeder is daarom zeer aan te bevelen.   

De hiPRO Merriebrok is speciaal ontwikkeld om in deze cruciale periode de juiste ondersteuning te bieden aan zowel merrie als veulen. U kunt de merriebrok voeren vanaf de laatste drie maanden van de dracht tot en met de zoogperiode.

Het recept van hiPRO Merriebrok bestaat onder andere uit folinezuur, β-caroteen en een natuurlijk kruidenmengsel. In vitaminen, mineralen en sporenelementen is ruim voorzien en een aantal mineralen is in de beter benutbare chelaat vorm toegevoegd.
Deze uitgekiende voeder draagt bij aan het behoud van een goede conditie en gezond gewicht van uw merrie en voorziet tevens in belangrijke voedingsstoffen voor het nog ongeboren veulen.

hiPRO Merriebrok (online) bestellen

De hiPRO Merriebrok is leverbaar in zakken van 20 kilogram. Bestel de merriebrok hier of neem contact met ons op indien u vragen heeft.


Friesche Merriebrok

Heeft u een merrie van het Friese ras, bekijk dan de hiPRO Friesche merriebrok. Deze krachtvoeder is speciaal ontwikkeld voor paarden van het Friese ras en getoetst door de Wageningen Universiteit (WUR).

Voeders voor (pasgeboren) veulens

Met het voeren van de merriebrok ondersteunt u uw merrie en het ongeboren veulen tijdens de dracht. Zo wordt al in de baarmoeder de basis gelegd voor de latere gezondheid en prestaties van het veulen. Het is echter ook zeer belangrijk om in uw voerplan rekening te houden met de periode (direct) na de geboorte.

Bekijk onze hiPRO veulenmelk en S.O.S. pakket met biest voor meer informatie over de juiste voeders in de eerste levensuren en -maanden van het veulen.