Paardenvoer

Friesche merriebrok 


hiPRO Friesche merriebrok is een allesomvattend voeder voor dragende en lacterende Friesche merries. Deze brok zorgt er door zijn unieke samenstelling voor dat uw merrie tijdens de dracht en na de geboorte van het veulen van alle benodigde voedingsstoffen wordt voorzien. Het bevat onder andere het belangrijke Folinezuur, β-caroteen en een natuurlijk kruidenmengsel. Het aandeel vitaminen, mineralen en sporenelementen is ruim; een aantal mineralen is in de beter benutbare chelaatvorm toegevoegd.

Het recept is gericht op de ontwikkeling van het veulen, de energiebehoefte van de merrie, een probleemloze geboorte van het veulen en de melkproductie van de merrie. De Friesche merriebrok is afgestemd op de voedingsbehoefte van dit sobere ras, de energie van dit voeder wordt uit de, voor dit ras geschikte, grondstoffen gehaald. 

Ervaringen uit de praktijk leren ons dat de Friesche merries, door het tijdig voeren van Friesche merriebrok, veel minder prolemen hebben tijdens de geboorte van het veulen. Met name het loslaten van de placenta verloopt vlotter. Met het voeren van de Friesche merriebrok doet u er alles aan om de merrie van voldoende voedingsstoffen te voorzien en de weerstand van het veulen wordt optimaal beinvloed.

De Friesche merriebrok kan zonder problemen ook aan andere sobere rassen worden gevoerd. Probeer de merrie in meer voerbeurten per dag te voeren en zorg voor hygienische omstandigheden.