Paardenvoer

hiPRO Frieschebrok


Een paardenvoer speciaal ontwikkeld en afgestemd op het Friesche ras met de nadruk op de gezondheid van uw Friesche paard. Dit voer is enkele jaren geleden speciaal ontwikkeld, op basis van studies naar de specifieke voedingsbehoefte van het Friesche paard. Qua ingrediënten, mineralen en vitaminen is hiPRO Frieschebrok een uitermate geschikt voer voor uw Friesch.
 

Wat is er bijzonder aan Friesche brok ?


De receptuur van de Friesche Brok is afgestemd op de behoefte van het Friesche paard. De Friesche Brok is samengesteld uit vooral koolhydraat rijke granen en verrijkt met oliën o.a. uit lijnzaad en sojaolie. Daarnaast heeft de Friesche Brok een laag eiwitgehalte, wat bereikt wordt door het gebruik van speciale laageiwithoudende grondstoffen in de receptuur.

Ten aanzien van de conditie van huid, hoef en haar is voorzien in een ruime dosering aan vitaminen, mineralen en aminozuren, waaronder een hoge dosis Biotine. De brok bevat voldoende stoffen welke de vruchtbaarheid ondersteunen. De energie komt mooi verdeeld uit koolhydraten en oliën, dit om de Fries in topconditie te houden. De brok is bij een aangepast rantsoen ook geschikt voor dekhengsten, dragende-, zogende merries, veulens, enters en twenters.

Het is ons gebleken dat juist voor de Friesche dragende, zogende merrie, voor de ontwikkeling van de vrucht en het veulen belangrijk kan zijn een aangepaste Friesche Merriebrok te voeren. Deze Friesche Merriebrok hebben wij ook in ons assortiment, het bevat o.a. het belangrijke ß- carotheen en folinezuur. De Friesche brok is ontwikkeld na een grondige studie waarin alle gezondheids- aspecten van het Friesche paard zijn mee genomen.

De ideeën over dit voer en de uiteindelijke receptuur zijn getoetst door gekwalificeerde medewerkers van Wageningen Universiteit. De Friesche brok is een krachtvoer dat ondersteuning kan bieden aan meerdere gezondheidsproblemen.

Wij trachten ons voer af te stemmen op de problemen / behoefte betreffende het haar, de hoeven, de huid, de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen.
 

Geen twijfel, de Friesche Brok geeft u de zekerheid dat u het beste voert aan uw Friesche paard !