Krachtvoer meer dan een brok


Naast brok kunnen er ook grondstoffenmengsels en in voorkomende gevallen geplette voeders geleverd worden. De brok die geleverd wordt is een compleet voeder: alle mineralen en vitaminen zijn in een goede verhouding aanwezig. 
De grondstoffenmengsels worden op basis van rantsoenberekening aangevuld met de benodigde mineralen en vitaminen. 
 

De optimale mix van vitaminen en mineralen

Hierbij worden "moderne" mineralen en vitaminen gebruikt. De dieren krijgen de aanvulling die nodig is en overmaat wordt vermeden. Behalve aan voedertechniek wordt er uiteraard ook gedacht aan de omgeving en de wetgever. Losse mineralen en mineralen- en vitaminemengsels zijn uiteraard ook verkrijgbaar, zoals poeder, granulaat, mineralenemmers en likstenen.

Biotine

Een van de vitaminen die in onze premixen verwerkt zijn is biotine, dit optimaliseert de klauwgezondheid en de productie.
Maar wat doet biotine nou precies?
Biotine is een B-Vitamine, en heeft 2 belangrijke functies in de koe.
  1. Biotine vormt een onderdeel van veel enzymen in het lichaam. Dit heeft onder andere effect op de propionzuur benutting. Een beter benutting verbetert de energievoorziening, en stimuleert daarmee de melkproductie
  2. Biotine is belangrijk voor de groei en het herstel van de klauwhoorn, en heeft op deze manier een belangrijk effect op de klauwgezondheid.
 

Gunnewick Mengvoeders voor uw optimale bedrijfsvoering

Het voeren van melkvee kan op veel verschillende manieren. Dat geldt voor verschillende soorten voeders én de voermethoden. Met elke methode hebben we ervaring en een bedrijfsklare oplossing.
 

Meer melk produceren

Het produceren van veel melk met goede gehalten, het handhaven van een goede conditie en het tijdig drachtig worden is voor een koe absoluut topsport. Topsport kun je alleen maar bedrijven met topvoeding. Die voeding begint al in de droogstand.  Daar wordt immers de basis gelegd voor de volgende lactatie. In ons assortiment is daarom PRELAC-G brok opgenomen. 

Uit de praktijk blijkt dat het bijvoeren van onze PRELAC-G daarvan gedurende de laatste 10 á 14 dagen van de droogstand de beste basis legt voor een goede volgende lactatie.
 

Kwaliteit en innovatie met Gunnewick Mengvoeders

Gunnewick Mengvoeders loopt voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de melkveehouderij. Hierop wordt regelmatig ons assortiment uitgebreid. Uiteraard hoort hierbij ook advies aan onze klanten hoe om te gaan met nieuwe ontwikkelingen.


Voer bestellen