Actualiteiten

Nieuw in ons assortiment voor de vogels !


MENU NATURE


We zetten de verwarming iets hoger en nemen een extra deken. Maar heb je ook nagedacht over de vogels in de tuin? Zorg voor vetrijk voedsel in de buurt, zodat vogels genoeg energie hebben om hun lichaamstemperatuur op het hoogste niveau te houden tijdens koude nachten. Met "Menu Nature" geef je iets terug aan de natuur en voeder je de vogels op basis van hun noden, onafhankelijk of je in een stad of op het platteland woont. Kom eens langs voor ons uitgebreide assortiment.
 

Een kleine tuin? Toch zullen vogels hun weg vinden naar uw tuin!

Vogels in je tuin... Het is leuk, ze zijn fascinerend om naar te kijken en rustgevend om naar te luisteren. Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden en hebben daarom een kleine tuin of alleen een terras of balkon. Helaas verspreiden ze geen voedsel meer voor de vogels, omdat ze aannemen dat ze hun stadstuin niet zullen bezoeken. Niets is minder waar! Als je op tijd begint met bijvoeren, zullen vogels jouw tuin zeker vinden!

Nestkasten worden vaak geassocieerd met de lente. Maar ze zijn ook nodig in de winter en de herfst. Vooral de blauwe en koolmezen zullen schuilen bij slecht weer.

Houd er rekening mee dat:
  • Een vogelhuis is waterdicht en winddicht met een paar gaten aan de achterkant, zodat deze goed geventileerd en niet vochtig is.
  • Een vogelhuis kijkt uit op het zuidoosten om de volle zon te vermijden en er is geen grote blootstelling aan slecht weer vanuit het zuidwesten.
  • Een vogelhuis is stevig bevestigd zodat deze niet beweegt.
  • de omgeving is rustig.
  • Het is moeilijk voor katten om naar het vogelhuis te gaan (tip: geef je kat een belletje aan de halsband, zodat de vogel een vroege waarschuwing krijgt).
  • De afstand tussen de verschillende huisjes voor dezelfde vogels is minimaal 10 meter of minimaal 3 meter tussen huisjes voor verschillende vogels.